Què no et pots perdre de Tarraco Viva 2022?

Comparteix aquest post

Compartició en facebook
Compartició en linkedin
Compartició en twitter
Compartició en email

Enguany a Tarraco Viva celebrem moltes efemèrides sobre l’arqueologia i ho fem, com sempre, en forma de recreacions històriques, monòlegs, documentals, visites guiades… que us ajudaran a conèixer millor les grans descobertes de l’antiguitat.

No és fàcil escollir entre prop de 300 actes, i us els recomanaríem tots; però aquí trobareu un breu recull dels més destacats segons el format. Creiem que us ajudarà a decidir o, si més no, a fer-vos un mapa mental de l’univers Tarraco Viva 2022!

Comencem?

L’ACTE INAUGURAL

Es presentaran les principals activitats de la XXIV edició del festival i reflexionarem sobre el paper que la història i l’arqueologia poden i han de tenir en ple segle XXI. És un bon lloc on fer-vos una idea de la temàtic d’enguany i de repassar tots els actes que el conformen. Tot plegat serà a l’Espai Minerva (Muralles) i també es podrà veure en streaming a través del nostre web.

RECREACIONS HISTÒRIQUES

Com la de Tutankamon i Carter, Dos noms i un sol destí (Argos Tarragona) o Sota el volcà, vida i mort en un racó de Pompeia (Projecte Phoenix), entre altres. Els grups de recreació històrica presentaran escenes destacades de la història a través d’una representació teatral que t’hi transportarà a través dels actors i les actrius.

MONÒLEGS

En aquest cas, es tracta de relats en primera persona sobre fets tan destacats com Champollion i el desxiframent de la llengua dels faraons (Argos Tarragona); les anècdotes de l’última expedició d’Agatha Christie (interpretada per Cristina Murillo) a Síria i l’Iraq acompanyant el seu marit, el gran arqueòleg Max Mallowan; o Veig coses meravelloses, on l’actor Agustí Ferré encarna el personatge de Hussein Abdel Rasul, el l’aiguader que va veure la troballa de la tomba de Tutankhamon.

VISITES I ITINERARIS

Per als qui us agrada recórrer el passat. Descobreix històries de dones sorprenents, la Tarragona que va enlluernar l’emperador Adrià o les principals tècniques constructives dels edificis públics de Tàrraco que van influir en l’arquitectura moderna. N’hi ha per a tots els gustos i edats!

JOCS I TALLERS

La Tarraco Viva més divertida i entretinguda!

Participa a l’enigma nocturn per treure a la llum el temple d’August, descobreix jocs d’estratègia i simulació sobre l’antiguitat o participa al taller Pedra rosetta: Una sessió sobre cal·ligrafia egípcia antiga i grega.

CONFERÈNCIES, LECTURES, DEBATS I EXPOSICIONS

Recomanat als amants de la història que volen saber-ne cada any més!

Parlarem de guerra i tirania, i veurem com no s’allunyaven tant de situacions actuals com la Guerra d’Ucraïna (Joaquin Ruíz de Arbulo). Incidirem en les Tombes Reials d’Ur, una de les civilitzacions més antigues de la humanitat (Rafa Pérez Sánchez) i parlarem  de la descoberta de Pompeia i Troia (Miquel Blay); entre molts altres imprescindibles. Destaquem altres activitats com una conferència sobre l’arqueologia al cinema (Maria Roig) i per als lletraferits, tenim la presentació del llibre de Roberto Villareal o Santiago Posteguillo. I si encara tens temps, passa per les exposicions Arqueología viva als Serveis Territorials de Cultura (c/ Major, 14) i Cinc peces, cinc històries a l’Espai Turisme.

DOCUMENTALS

No et perdis el cicle de documentals arqueològics de l’ICAC ni la projecció del documental de la candidatura Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, que inclou un tast de la cervesa “Talaiòtica”.

LA CLOENDA

Tot bon Festival, es mereix un bon final. No et perdis l’últim acte de TarracoViva. En l’acte de cloenda d’enguany es recolliran les reflexions més importants sorgides d’aquesta edició i us convidarem a donar una primera ullada a la que serà la xxv edició del festival, la de l’any vinent.

I per als més afamats, Tarraco a Taula! Del 13 al 29 de maig.

I tu? Quin acte no et perdras? Explica’ns a xarxes!

altres posts