La XXIV edició de Tarraco Viva recupera la normalitat

Comparteix aquest post

Compartició en facebook
Compartició en linkedin
Compartició en twitter
Compartició en email

Les grans descobertes de l’antiguitat protagonitzen el Festival i omplen la majoria de localitats  

El descobriment de la tomba de Tutankhamon, els 100 anys de l’inici de les excavacions a les tombes reials d’Ur, els dos-cents anys del desxiframent dels jeroglífics o els dos-cents anys del naixement del descobridor de Troia; són algunes de les efemèrides que han protagonitzat Tarraco Viva 2022 i que han omplert espais monumentals i Patrimoni Mundial de la UNESCO de Tarragona, però també de poblacions com Cambrils, Vila-Rodona, Constantí, Altafulla i Reus. 

“Si per alguna cosa ha destacat aquesta edició ha estat per la recuperació de la Tarraco Viva que tots coneixem. S’ha notat i molt les ganes de tornar a viure-la amb normalitat i de recuperar-ne la vivència completa”; ha comentat Magí Seritjol, director del festival; qui també afegeix la satisfacció de tot l’equip per la temàtica escollida: “creiem que ha agradat i ha sabut captar l’interès de molts espectadors.” 

L’organització tanca aquesta edició amb vistes al 25è aniversari del Festival. Una edició que se centrarà en la gran descoberta de Tàrraco i que vol reforçar la relació entre el Patrimoni Històric de Tarragona i els tarragonins i les tarragonines. Segons paraules de Magí Seritjol “El Patrimoni Històric crea ciutadania i dóna sentit a la convivència per un futur millor per a tothom”. 

Per la seva banda, el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha destacat la importància de l’esdeveniment d’enguany, que “ha recuperat l’essència del Festival i ha sigut un èxit de públic i de participació” i ha anunciat que la 25a edició serà la que es mereix “una edició que es dedicarà a la ciutat de manera monogràfica i que voldrem que s’escampi per tota la ciutat, per tots els espais patrimonials”. Pinedo ha conclòs a més que elements com el Fòrum Colonial o la Porta Tarraco seran nous escenaris imprescindibles per al festival.

Especialment rellevant ha estat el programa educatiu adreçat a escoles i instituts de la ciutat en el qual han participat més de 2000 alumnes dels centres de Tarragona i el seu territori. Aquest any Tarraco Viva ha recuperat la presencialitat, però s’han emès algunes activitats en streaming i s’han enregistrat activitats del Festival que es poden consultar a la web www.tarracoviva.com i les seves xarxes socials. 

Com sempre, el festival agraeix a tots els participants la seva entrega i esperit de col·laboració sense els quals no es podria oferir una programació tan amplia i vol agrair tot el suport i feina del personal dels diferents departaments de l’Ajuntament de Tarragona; Àrea de Patrimoni Històric, Museu d’Història, Patronat de Turisme de TGN, Domini Públic, Servei de Neteja, Guàrdia Urbana, Brigada Municipal i Impremta Municipal. També la col·laboració constant de la Diputació de Tarragona, L’Associació de Càmpings de Tarragona i un seguit d’empreses, associacions culturals i tots els museus de la ciutat. 

altres posts