Convivium (el banquet romà)

Comparteix aquest post

Compartició en facebook
Compartició en linkedin
Compartició en twitter
Compartició en email

Després de la satisfactòria i premiada col·laboració de fa dos anys amb el projecte “Grafits: La xarxa social de l’antiguitat”; TarracoViva torna a l’Institut Vidal i Barraquer amb el projecte pedagògic sobre recreació històrica com a eina d’aprenentatge: “El convivium (banquet) romà”

El projecte consta de diferents fases (recerca d’informació, guió i representació) durant les quals els alumnes del cicle d’Animació sociocultural i turística realitzen diverses activitats, visites i tallers especialitzats.

Una d’elles ha estat la visita al Mercat central de Tarragona, on han fet una visita guiada a càrrec d’Anna Catà (Auriga Serveis culturals) en què s’ha explicat com era un mercat romà (origen, funcionament, aliments, etc.) i les seves diferències i similituds amb els mercats d’avui en dia.

Una altra de les activitats del projecte els ha portat a conèixer  l’exposició “Tarraco/MNAT” (Tinglado 4), la qual ha permès als alumnes tenir una visió global de la Tarraco romana i veure amb detall alguns objectes relacionats amb la vida domèstica i el “Convivium”.

El 16 de novembre, els alumnes tenen una última activitat d’allò més interessant. Un taller de cuina a càrrec de “Domus Apicius”.

Podeu seguir el dia a dia de TarracoViva durant tot l’any, a les nostres a les xarxes socials.

altres posts